IsoDent Cleaner

Det är lika viktigt att sköta om din tandprotes som din personliga hygien i övrigt. Den flytande IsoDent Cleaner protesrengöring är ett helt nytt sätt att effektivt rengöra tandproteser på ett enkelt, kostnadseffektivt och säkert sätt. En tandprotes som används varje dag och vilket skick den är i har en stor påverkan på välbefinnandet hos användaren.

Vad skiljer IsoDent Cleaner från övrig protesrengöring som finns på marknaden?

IsoDent Cleaner är först och främst en effektiv protesrengöring. Produkten är bakteriedödande och bekämpar tillväxt av svamp och missfärgning. Dessutom löser den upp tandsten som bildas på din tandprotes.

Jyrki Isojärvi presenterar IsoDents produktutbud

IsoDent är ett flytande koncentrat utvecklat och tillverkat av det finska företaget IsoDent Oy. Det säljs i en 250 ml flaska och en 100 ml flaska som ger rikligt med rengöringsmedel som för en användare räcker i 3 månader vid daglig användning.

IsoDent Cleaner är särskilt framtaget för djuprengöring och desinficering av proteser. IsoDent rengör effektivt och ger efteråt en lätt fräsch mintsmak och är ofta lättare att använda än rengöringstabletter (t ex Corega Tabs). Tänk på att IsoDent tandprotesrengöring enbart är för utvärtes bruk. Använd gärna i kombination med vår IsoDent Box som både fungerar som en praktisk förvaring och tillsammans med IsoDent Cleaner blir ett vårdande bad för din protes. Var noggrann med att följa instruktionerna!

Vad gör IsoDent Cleaner så effektiv?

IsoDent Cleaner protesrengöring rengör effektivt och avlägsnar tandsten

IsoDent Cleaner protesrengöring rengör skonsamt men effektivt alla slags tandproteser, proteser av metall och även mjuka delar av proteserna. Dess effektivitet bygger på en speciell mix av isättika och ortofosforsyra.

Ortofosforsyra tar bort tandsten som annars ofta kan vara svår att få bort. Ättikssyra är en organisk syra som avlägsnar plack och missfärgningar och det är därför vanligt att man rekommenderar att rengöra proteser med ättika. Samtidigt så bekämpar denna mix bakterier och svamp på protesen utan att orsaka någon skada.

Rengöringen med särskilt protesrengöringsmedel som IsoDent Cleaner syftar även till att förhindra tillväxt av mikroorganismer som t ex svamp som Candida albicans som ger upphov till protesrelaterad stomatit. Rengöringen tar även bort den biofilm med bakterier som bildats som i sin tur kan ge upphov till tandsten.

Vad är tandsten och varför är det viktigt att ta bort den?

Tandsten innebär förkalkade bakterier (plack) på tandytan och det kan bildas både ovanför tandköttskanten och på rotytan nere i tandköttsfickan. Tandsten kan som sagt även bildas på dina proteser.

Tandsten
Tandsten är en hårdnad beläggning, en förkalkning, på tänderna. Den utgörs främst av förkalkade rester av mjuka tandbeläggningar, det vill säga plack.

Det är mineraler i saliven som ger upphov till tandsten och eftersom sammansättningen av saliven varierar mellan individer så det är individuellt hur stora problem man har med tandstenen. Det som händer är att mineralerna fälls ut ur saliven och fastnar i placken som sedan förkalkas. För att motverka detta är det därför viktigt att regelbundet rengöra tandytan och protesen.

Men det kan ändå vara oundvikligt att det bildas tandsten och då behöver man ta bort den. Annars kan man få problem med munhygienen och i förlängningen dålig munhälsa som dålig andedräkt, munsår och fläckar.