IsoDent Fixativ Pasta

En fixeringspasta med beprövad formula som håller din tandprotes på plats hela dagen och främjar hälsan hos munnens slemhinnor.

IsoDent Fixativ gör att din protes sitter säkert på sin plats vilket gör att du känner dig säker. Produkten bidrar även till att din mun känns frisk, fräsch och angenäm. IsoDent Fixativ Pasta är därför det säkra valet som både ger ordentligt fäste och en god munhälsa.

Vad skiljer IsoDent från andra fixativ på marknaden?

IsoDent protesfixativ har utvecklats av det finska företaget IsoDent Oy. Den upprätthåller fuktbalansen i munnen, vilket underlättar för människor som lider av antingen torr mun eller överdriven salivproduktion. IsoDent har även en påvisad antibakteriell effektiv och förhindrar uppkomst av svampinfektioner.

Vad gör IsoDent protesfixativ pasta så effektiv?

  • IsoDent fixativ pasta bildar ett tätt och varaktigt band mellan protesen och tandköttet.
  • Den aktiva ingrediensen är arktiska örtextrakt, vars antibakteriella och svampdödande effekter har påvisats i samarbete med tandläkare.
  • Den innehåller inte zink eller artificiella konserveringsmedel.

Tänk på att om din tandprotes har en dålig passform så sitter den dåligt på plats oavsett vilken fästmetod du använder. Risken finns även att den kan påverka din munhälsa negativt. Kontrollera därför din protes och dess passform regelbundet.

Så här fäster du din protes

  1. Rengör och torka protesen.
  2. Rengör och skölj din mun.
  3. Applicera krämen på ytorna som ska placeras mot tandköttet och gommen. Se bilden nedan hur och var du ska applicera fixativpastan.
Applicering av fixativ pasta för att fästa din protes

Ta bort protesen

  1. Skölj munnen med vatten.
  2. Ta bort protesen genom att försiktigt flytta den bakåt och framåt.
  3. Torka av resterna av fixativkrämen från munnen och löständerna med hjälp av varmt vatten.
  4. Rengör din protes noggrant med IsoDent Cleaner.


Observera: Att svälja små mängder kräm är helt ofarligt. Vissa personer är dock överkänsliga mot denna blandning. Om du märker av en obehagskänsla så avbryt användandet av produkten omedelbart. Mer kräm kan läggas till under dagen för säkerhets skull. Men, om man använder alltför mycket så kan fästförmågan i stället avta. Håll produkten utom räckhåll för barn och förvara tuben upprätt stående med locket ordentligt stängt.