IsoDent Protestandborste

Tandprotesborste med ergonomiskt handtag som ger stadigt grepp. Täta borststrån för effektiv rengöring. Smal borstspets för att komma åt och rengöra svåråtkomliga ytor. Stark och hållbar nylonborste som är skonsam mot tandprotesens känsliga ytor.

Vår protestandborste är en specialtandborste för rengöring av proteser och är utformad för att ge ett optimalt grepp för personer med begränsad fingerfärdighet och rörelseförmåga. Detta uppnås genom det ergonomiska handtaget som ger ett stadigt grepp.

Borststråna är styva, täta och gjorda av nylon för att rengöra effektivt utan att orsaka skador på protesen. Vår tandprotesborste har även en extra smal borstspets för kompletterande rengöring av ytor som annars kan vara svåra att komma åt. Detta gör det möjligt att komma åt runt alla protesens fästen.

Instruktioner

  • Tvätta protesen och blötlägg den i en IsoDent Cleaner rengöringslösning i 5–10 minuter.
  • Borsta rent under rinnande vatten.
  • Om du håller protesen ovanför ett vattenfyllt handfat eller över en mjuk handduk så riskerar du inte att protesen går sönder om du råkar tappa den.
  • Vi rekommenderar daglig rengöring med protesborste för att hålla protesen fräsch och i god kondition. Detta tar effektivt bort fläckar och missfärgning vilket gör att protesen känns fräschare att använda.
  • Tänk på att inte använda tandkräm då denna innehåller slipmedel och kan skada protesen. Däremot kan rengöringen underlättas med hjälp av oparfymerat diskmedel.
  • Rengöring av proteser sker bäst med borste och vatten för att avlägsna plack. För ytterligare rengöring och att avlägsna tandsten bör man använda IsoDent Cleaner.

Protestandborste eller vanlig tandborste?

Vad är det egentligen som skiljer en protestandborste från en vanlig tandborste och klarar jag mig med endast en vanlig borste? Ja, det går bra att rengöra din protes eller delprotes med en vanlig tandborste också. Detta kan ibland vara att föredra, t ex om man inte vill avslöja för andra att man har protes genom att ha en annorlunda borste i badrummet.

När man har rengjort protesen måste man även göra rent protesunderlaget och här är det ofta bra att ha en vanlig tandborste. Borsta de tandlösa partierna två gånger dagligen och borsta gärna även tungan.

Tandborstning när man har delprotes (partialprotes)

Har man delprotes är det ofta rekommenderat att man har kvar protesen i munnen över natten. På så vis behåller man passningen med de kvarvarande tänderna. Rengöringen av protesen görs på samma sätt och med fördel med protestandborste och ett bad i IsoDent Cleaner.

Det är viktigt att man borstar och vårdar de kvarvarande tänderna så att de håller sig friska. Tandborstning två gånger dagligen kompletterat med mellanrumsrengöring och vid behov även fluorskölj ger normalt ett gott skydd för tänderna.

Svårigheter kan ibland uppstå med att komma åt att rengöra mellan tänderna om man har luckor. Luckan kan vara för liten för att tandborsten ska komma åt men för stor för att en mellanrumsborste ska rengöra ordentligt. Det är ofta däremot möjligt att rengöra tandytorna i luckan med en mellanrumsborste om man låter protesen sitta kvar.